Recensies

De stap was best groot voor onze zoon om hulp te vragen bij het leren. Hij had immers een 550 Cito score (toen nog) in groep 8 en kreeg een VWO advies. Ook op de middelbare school gingen de eerste 3 jaren fluitend. Maar in het 4 e VWO jaar merkten we dat hij moeite had met de hoeveelheid stof en de manier waarop je grotere hoeveelheden tot je neemt. Dat kon niet meer op de manier die hij al jaren gewend was. Meer doen was niet de oplossing, anders doen wel.

Onze dochter had in groep 7 al fantastische hulp gehad van de moeder van Sebastiaan (Willemien), omdat onze dochter een beelddenker is. Zodoende was de stap naar Sebastiaan voor hulp voor onze zoon niet heel groot (voor ons dan). Voor mijn zoon was het een enorme horde. Het voelde een beetje als falen van de manier die hij al jaren gebruikte. Met name voor het vak Wiskunde B had hij het gevoel dat hij het wel snapte, maar het kwam er niet uit. Ook de manier waarop de leraar op school uitleg gaf over de stof, was voor onze zoon niet een heldere manier.

Door intensief met Sebastiaan te werken aan leermethodieken merkten we dat hij bepaalde patronen ging ontdekken in de te leren stof. Het leren werd eenvoudiger en hij kon zijn eigen fouten sneller ontdekken. Tijdens het 2 e trimester stond hij nog op blijven zitten, maar door o.a. een goed cijfer voor Wiskunde, is hij overgegaan naar VWO 5.

Nu in VWO 5 merken we dat Wiskunde B eigenlijk geen probleem meer is, en staat hij hiervoor een dikke voldoende.

Remco en Monique Amesz

_________________________________________________

Via Willemien (kansrijk leren) werden we voor onze dochter gewezen op de hulp die Sebastiaan onze dochter kon bieden. De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs was groot en abstract voor haar en het ontbrak haar soms aan zelfvertrouwen en overzicht om dit in goede banen te leiden.

Met de hulp van Sebastiaan is het haar gelukt om grip te krijgen op vakken waarvan ze zelf dacht geen uitblinker te zijn. Onder andere wiskunde. Op de basisschool had ze de ervaring dat haar kennis tijdens toetsen van rekenen bijvoorbeeld blokkeerde met tegenvallende resultaten tot gevolg. Dit gaf geen vertrouwen voor wiskunde in het VO.

Sebastiaan heeft haar voordat ze begon met de middelbare school al kunnen overtuigen dat ze met de goede voorbereiding en rust ook dit vak onder de knie kon krijgen. Dit resulteerde concreet in resultaten. Tot op heden heeft ze nog geen onvoldoende voor dit vak gehaald, ze staat gemiddeld een 7,5!

Ook het plannen en maken van huiswerk/samenvattingen etc heeft ze bij Sebastiaan mogen leren. Hierdoor heeft ze meer overzicht gekregen en vertrouwen dat ze huiswerk op tijd af kan krijgen.

Met vriendelijke groet!

Judy

_________________________________________________

Sinds ongeveer 2 jaar heeft onze zoon wekelijks de begeleiding van Sebas. Bij elk vak geeft Sebas uitleg (waar het op school nog wel een aan ontbreekt) en motiveert hem. Hij maakt onze zoon duidelijk dat je iedere keer een keuze moet maken om je doel, die je voor ogen hebt, te willen bereiken. Zonder Sebas was onze zoon waarschijnlijk 2 keer blijven zitten. Sebas geeft onze zoon een stukje houvast en sturing en ons, als ouders, rust.

Carola Polak

_________________________________________________

Ik heb in mijn havo eindexamenjaar bijles gekregen van Sebastiaan. Zijn bijlessen waren persoonlijk en daardoor erg behulpzaam. De eerste les hebben we besproken wat mijn problemen waren en waarom ik bijles nodig had. Daarna hebben we samen een plan van aanpak gemaakt.

Elke week moest ik mijn huiswerk maken voor wiskunde. dit besprak ik vervolgens met Sebastiaan. We hebben ook heel veel examenopdrachten geoefend. dit kwam goed uit voor mijn se’s (tentamens).

Daarbij waren de bijlessen ook leuk om heen te gaan. Sebastiaan is heel erg relaxed en stimuleert je met je leerwerk. Hij benoemt de fouten die je maakt en laat ze je zelf eerst oplossen. Als je er dan niet uitkomt gaat hij er stap voor stap langs.

Mijn ervaringen met Sebastiaan’s bijlessen zijn heel erg positief. Ik had uiteindelijk zelfs een compensatiepunt voorn wiskunde, terwijl ik er ontzettend slecht in was altijd.

Anne-Sophie

_________________________________________________

Wij hebben als ouders hulp gezocht om onze dochter te begeleiden bij het helpen begrijpen van de lesstof. Met name de manier waarop het van belang is lesstof te leren, te leren begrijpen van de vragen en inzicht te krijgen. De overgang basisschool en middelbare school is best groot.

De manier waarop Sebastiaan onze dochter hierin begeleid is fantastisch, zij is een stuk zelfstandiger geworden en kan door het geleerde zelf nu de lesstof beter begrijpen en ontwikkeld zichzelf hierin nog steeds!!

Odette

_________________________________________________

Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken. Onze dochter merkt vooral dat ze niet meer in paniek schiet. Wij merken dat sinds jouw bijlessen het zelfvertrouwen weer terugkomt en dat is wat ons betreft al maximale winst. Ook is er meer focus op slordigheidsfoutjes.

Sinds de bijlessen gaan de resultaten omhoog. Waar eerst onvoldoendes vielen, haalde ze nu ineens een 6,7.

Veerle

_________________________________________________

Hallo allemaal,
 
Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Timo van Langeveld, 20 jaar en inmiddels geslaagd voor het Erasmiaans Gymnasium. De eerste keer dat ik eindexamen deed ben ik gezakt.
 
Dit kwam vooral omdat ik totaal geen zin meer had in school en ik niet precies wist hoe ik mij het beste kon voorbereiden op de examens. Ik heb besloten om het jaar over te doen op dezelfde school i.p.v naar de VAVO te gaan. Het tweede jaar had ik meer motivatie gekregen omdat ik wist dat dit mijn laatste kans was om deze school te halen, maar nu was de vraag hoe ik mij beter kon voorbereiden op de examens.
 
Via een vriendin van mijn moeder ben ik met Sebastiaan in contact gekomen. Sebastiaan heeft mij vooral met natuurkunde geholpen, maar ook met het verminderen van mijn stress. Hij gaf mij advies hoe ik de vraag anders kon bekijken en niet gelijk in de stress schoot, omdat ik het in de eerste instantie niet wist. Dit heeft mij erg geholpen en mede dankzij deze adviezen ben ik geslaagd voor natuurkunde.
 
Toen ik was geslaagd , was natuurlijk de vraag wat ik nu voor studie zou gaan doen. Ik heb gekozen om een tussenjaar te nemen om even tot rust te komen van al het leren. In dit tussenjaar moest ik een studiekeuze maken, maar vond dit erg lastig. Sebastiaan kan ook helpen met een studiekeuze en heeft dat bij mij ook gedaan. Hij kijkt wat jouw interesses zijn en daaruit maakt hij op welke kant het beste is voor jou. Voor mij was dit de medische richting en mijn droom is altijd al geweest om geneeskunde te studeren en later een arts te worden, alleen dacht ik dat ik dit niet aankon.
 
Met de hulp van Sebastiaan ben ik in contact gekomen met vrienden van hem die dit ook studeren en/of gestudeerd hebben en zij hebben aan mij al hun ervaringen verteld. Zij zeiden dat ik het gewoon moest proberen en dat heb ik nu ook gedaan.
 
Inmiddels heb ik mij ingeschreven voor de studie Geneeskunde en heb onlangs de toetsing gehad. Ook hierbij kwam het advies van Sebastiaan goed van pas om rustig te blijven en goed te lezen, dit is mij gelukt en voor mijn gevoel ging het aardig goed. Afwachten maar!
 
Kortom Sebastiaan kan helpen met elk vak en op elk niveau of het nu met huiswerk is of voorbereiding op examens. Verder kan hij ook helpen met een studiekeuze en /of verder voortzetting van jouw carrière.
 
Bedankt Sebastiaan voor alles!
 
Groetjes Timo van Langeveld

_________________________________________________

Onze dochter heeft vorig schooljaar haar Havo afgerond met wiskunde A. Dit schooljaar is zij overgestapt naar het VWO en heeft daarbij ook een overstap gemaakt naar wiskunde B. Voor de begeleiding van deze overstap zijn we bij Sebastiaan terecht gekomen.

Met de begeleiding van Sebastiaan lukt het onze dochter goed om de opgelopen achterstand in te halen. Zij gaat met plezier naar de lessen en vindt de begeleiding erg prettig. Het samen werken aan de lesstof en het voorbereiden van de toetsen geven haar het zelfvertrouwen en inzicht in de stof.

Daarnaast heeft Sebastiaan samen met haar de puntjes op de i gezet qua plannen. Dit alles maakt dat wij blij zijn met de keuze voor de begeleiding door Sebastiaan.

Rob en Debby Meulmeester

_________________________________________________

De studie coaching van Sebastiaan heeft onze dochter goed geholpen bij de voorbereidingen van haar SE week. Leren moet het kind zelf doen maar bij de puntjes op de bekende “i “zetten, is een van Sebastiaans sterke punten.

Miriam